ADO Den Haag gaat definitief niet verloren: KNVB keurt nieuwe begroting goed

ADO Den Haag gaat definitief niet verloren: KNVB keurt nieuwe begroting goed

Gepubliceerd: donderdag 21 oktober 2021 om 11:17do 21-10-2021 om 11:17

ADO Den Haag gaat niet verloren. De KNVB heeft de begroting goedgekeurd, waardoor de licentie behouden blijft. Ook volgt er geen nieuwe puntenaftrek.

ADO maakt het nieuws donderdag bekend via de officiële kanalen. De club onderhandelde de laatste weken met City Football Group (CFG) en een Japanse investeringsmaatschappij, maar diende in de tussentijd ook een andere begroting zónder nieuwe eigenaar in. Die is goedgekeurd door de licentiecommissie van de KNVB.

De nieuwe begroting is met steun en hulp van de gemeente Den Haag tot stand gekomen, meldt ADO. Van nog meer punten in mindering is geen sprake meer. 'De teller voor dit seizoen blijft dus definitief op minus zes punten staan. Er is wel een voorwaardelijke straf van drie punten opgelegd indien volgend seizoen de begroting niet voor 15 juni is goedgekeurd door de KNVB', klinkt het.

"Onze speciale dank gaat uit naar de wethouders Bredemeijer en Mulder", jubelt directeur Edwin Reijntjes op de clubsite. "De gemeente Den Haag heeft ons met raad en daad geholpen. Wij zien dat als een erkenning van de maatschappelijke betekenis van ADO Den Haag voor de stad en de grote rol die ADO Den Haag voor onze supporters speelt."

ADO blijft op de achtergrond in gesprek met potentiële kopers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws