PSV moet spelers blijven verkopen: 'Om het operationeel verlies goed te maken'

PSV moet spelers blijven verkopen: 'Om het operationeel verlies goed te maken'

21-10-2021 14:13
163

PSV zal de komende jaren spelers moeten blijven verkopen om de financiën op ore te houden. Dat legt Jaap van Baar, financieel directeur van de Eindhovenaren, uit. De club investeerde veel in nieuwe spelers en moet dat ergens terug zien te verdienen.

Fans van PSV konden hun vragen over de financiële situatie van de club insturen en Van Baar gaf daar op de clubsite antwoord op. Een vraag over de noodzaak tot verkoop vond hij terecht. "We hebben veel geïnvesteerd in vergoedingssommen en dat doen we omdat we daar sportieve resultaten mee denken te behalen, maar ook omdat die investeringen in de meeste gevallen rendement opleveren."

In de toekomst mag dus van de Brabantse club verwacht worden dat er winst gemaakt wordt op diverse spelers. "Het is de bedoeling dat we spelers voor meer geld verkopen dan we ze kochten. PSV is een club die altijd moet verkopen om de afschrijvingskosten en het operationele verlies goed te maken. Dat betekent dat we op het veld voldoende spelers moeten hebben die dat in kunnen vullen."