Union Berlin woedend door 'catastrofale situatie', politie verricht 75 arrestaties

Union Berlin woedend door 'catastrofale situatie', politie verricht 75 arrestaties

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 08:29vr 22-10-2021 om 08:29

Voor Union Berlin is het Conference League-duel met Feyenoord er om meerdere redenen één om snel te vergeten. De ploeg van coach Urs Fischer verloor met 3-1 in De Kuip, maar de Duitsers zijn bovenal woedend dat veel meegereisde fans het stadion niet inkwamen.

"Er was sprake van een catastrofale situatie buiten het stadion", vertelt perschef Christian Arbeit op de website van Union Berlin. Volgens BILD werd dat veroorzaakt door problemen met de QR-codes, die niet gescand konden worden. "Honderden Union Berlin-fans mochten niet naar binnen. Dat is niet acceptabel. We zullen met Feyenoord en de UEFA afspreken om de situatie te evalueren en de gebeurtenissen zeer duidelijk uitspreken."

Het was sowieso onrustig in Rotterdam. De politie verrichte in totaal 75 aanhoudingen rond het duel. In de wijk Lombardijen werd een groep van 59 Union Berlin-fans aangehouden: deze mensen waren uit op een confrontatie met Feyenoord-supporters. Daarvoor hadden zij de nodige 'attributen' bij zich. De sfeer was zeer gespannen nadat het bestuur van de Duitse club woensdagavond werd aangevallen door Rotterdamse aanhangers.

De politie had ook de handen vol aan een 'spontane wandeling', een zogenaamde corteo, van de Union-supporters richting De Kuip. Toen de ME de kopgroep opdroeg om even te wachten op de rest van de optocht, sloeg de vlam kortstondig in de pan. Een politiehond beet daarbij drie Duitse fans en onbedoeld één ME'er.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws