'Barça-toptalent Fati zwichtte niet voor duizelingwekkend PSG-aanbod'

'Barça-toptalent Fati zwichtte niet voor duizelingwekkend PSG-aanbod'

22-10-2021 14:58
46

Paris Saint-Germain wilde na Lionel Messi ook Ansu Fati losweken bij FC Barcelona. De Franse topclub had een tekenpremie van dertig miljoen euro en een netto salaris van vijftien miljoen euro voor het achttienjarige toptalent klaarliggen.

Dat claimt Mundo Deportivo vrijdag. Fati verlengde deze week zijn contract in Camp Nou tot medio 2027, maar op de achtergrond probeerde PSG hem te verleiden tot een overstap. De Parijzenaars wilden de linksbuiten volgende zomer transfervrij overnemen, na afloop van zijn contract. Barça had weliswaar een optie om die verbintenis met twee jaar te verlengen, maar er waren serieuze twijfels over de rechtsgeldigheid van die optie.

PSG had dat graag door een rechter laten toetsen, maar zover kwam het niet. Fati en zaakwaarnemer Jorge Mendes hielden de boot af en zagen absoluut geen heil in een vertrek uit Catalonië. De nieuwe nummer tien van Barcelona wimpelde ook de interesse van Liverpool en Manchester United af, waarna hij zijn toekomst aan Blaugrana verbondt.