Aanklager betaald voetbal gaat veelbesproken NEC-spandoeken onderzoeken

Aanklager betaald voetbal gaat veelbesproken NEC-spandoeken onderzoeken

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 20:35vr 22-10-2021 om 20:35

Laatste update: vrijdag 22 oktober 2021 om 20:37vr 22-10-2021 om 20:37

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar de spandoeken die voorafgaand aan de Gelderse derby te zien waren in het Goffertstadion. Het zou gaan om het doek waar 'pure haat' op stond.

Legio Noviomagum, de supportersgroep van NEC die de spandoeken maakt en sfeeracties voorbereidt, liet twee doeken zien. Daarop stond 'Pure Haat' en was een man met NEC-outfit te zien die een geweer richt op een arend, het Arnhems hert en een angstig type in een Vitesse-shirt. Dat kwam de club op veel kritiek te staan.

Wilco van Schaik, algemeen directeur van de Nijmegenaren, bood in een persoonlijk statement al zijn excuses aan voor het goedkeuren van dat spandoek. De KNVB vindt dat echter niet genoeg en is volgens De Gelderlander een vooronderzoek gestart naar de doeken. Dat heeft de bond bevestigd aan de regionale krant.

De KNVB laat weten dat het nog niet duidelijk is of er een schikkingsvoorstel of sanctie zal komen. Dat gebeurt pas wanneer geconcludeerd wordt dat er iets strafbaars is gedaan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws