Financieel verschil Ajax en PSV 'onzindiscussie': 'Pasveer was Man of the Match'

Financieel verschil Ajax en PSV 'onzindiscussie': 'Pasveer was Man of the Match'

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 08:46za 23-10-2021 om 08:46

Laatste update: zaterdag 23 oktober 2021 om 11:38za 23-10-2021 om 11:38

Ronald Waterreus denkt dat PSV 'met het mes tussen de tanden' moet spelen tegen Ajax, wil het kans maken op een resultaat in Amsterdam. De voormalig keeper hekelt de 'geld-discussie', waarbij er vanuit Eindhoven gewezen wordt naar de financiële mogelijkheden van Ajax.

Ajax maakte afgelopen dinsdag een verpletterende indruk in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund (4-0). "Na een magistrale wedstrijd van Ajax tegen Dortmund hoor je nu: hoe moet PSV in hemelsnaam de klus gaan klaren?", zo begint Waterreus in gesprek met Trouw. "Volgens mij was er nog een goed voorbeeld in augustus, toen PSV de strijd om de Johan Cruijff Schaal won van Ajax (0-4, red.). Natuurlijk lagen de verhoudingen toen iets anders dan nu, maar wat PSV uit die wedstrijd moet meenemen, is het gevoel dat Ajax te kloppen is."

De huidige situatie is volgens Waterreus echter niet meer te vergelijken met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. "Wat ze niet graag horen in Eindhoven: Ajax was in augustus voetballend de betere ploeg. Daar zit 'm de crux. FC Twente, FC Utrecht en - wat langer geleden - Getafe hebben het goede voorbeeld gegeven: pak ze keihard aan, speel met het mes tussen de tanden en laat het maar zien. Dan kan Ajax best kwetsbaar zijn."

Geld
Mocht Ajax zondag winnen van PSV, dan wil Waterreus niet horen dat het aan 'het geld' ligt. "PSV zit ontegenzeggelijk dichter bij Ajax dan vorig seizoen, maar als Ajax eenzelfde prestatie levert als tegen Dortmund, dan kan het verschil ineens weer mijlenver lijken en gaat het weer de hele tijd over het verschil in geld, wat ik een onzindiscussie vind. Man of the Match was dinsdag Remko Pasveer, die transfervrij werd overgenomen van Vitesse. Dat heeft niets met geld te maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat gaat het worden zondag?

Winst Ajax
80%
Gelijkspel
9%
Winst PSV
12%
(2732 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws