Klaassen zag zijn waarde voor Oranje dalen tijdens EK: 'Wat doe ik hier nog?'

Klaassen zag zijn waarde voor Oranje dalen tijdens EK: 'Wat doe ik hier nog?'

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 10:42za 23-10-2021 om 10:42

Davy Klaassen was zeer teleurgesteld dat hij onder Frank de Boer geen één minuut heeft gespeeld op het EK. De Ajacied had een goed seizoen bij Ajax achter de rug en verwachtte basisspeler te zijn tijdens het eindtoernooi.

In aanloop naar het EK was Klaassen nog een belangrijke schakel voor De Boer, ondanks dat hij niet altijd aan de aftrap verscheen. "Ik ging naar het EK met de gedachte om basisspeler te zijn. Toen ging De Boer naar een ander systeem en koos hij voor andere jongens", blikt de middenvelder terug in gesprek met De Volkskrant. "Ik kan dat niet leuk vinden, maar je moet zorgen dat je er staat als er wat gebeurt", stelt Klaassen, die speeltijd uit zag blijven.

"Maar ja, er kwam niets", zegt hij geïrriteerd. Klaassen zag niet meer in wat zijn waarde voor het Nederlands elftal was tijdens het eintoernooi. "Als je lang warmloopt en je komt er niet in, is dat irritant. Ik was er even klaar mee en vroeg me af: wat doe ik hier nog?"

Onder Louis van Gaal ontpopt Klaassen zich tot een vaste waarde in Oranje. Onlangs stond de middenvelder tegen Letland en Gibraltar in de basis en tekende hij tegen de Letten voor de enige treffer van de wedstrijd. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws