Ziyech moet het doen met reserverol onder Tuchel: 'Hij moet zich terugvechten'

Ziyech moet het doen met reserverol onder Tuchel: 'Hij moet zich terugvechten'

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 11:55za 23-10-2021 om 11:55

Laatste update: zaterdag 23 oktober 2021 om 12:10za 23-10-2021 om 12:10

Thomas Tuchel is het vertrouwen in Hakim Ziyech nog niet verloren. De Marokkaan speelt slechts zelden voor Chelsea, al heeft dat volgens de Duitse oefenmeester een reden. Ziyech zou nog niet pijnvrij zijn na zijn schouderblessure.

Door zijn 'goede prestaties' begon Ziyech aanvankelijk als basisspeler onder Tuchel, stelt de Chelsea-manager op het persmoment richting het Premier League-duel met Norwich City. Tegen Villarreal CF voor de Europese Supercup sloeg het noodlot voor Ziyech echter toe, toen hij een vervelende schouderblessure opliep. "Daar heeft hij veel last van. Tot op de dag van vandaag heb ik niet het gevoel dat hij honderd procent pijnvrij is in zijn schouder", licht Tuchel toe.

"We hebben hem sinds zijn blessure meerdere keren laten starten, maar zelfs als er geen pijn is, is er iets wat hem in zijn bewegingen en in zijn vrijheid om te draaien, versnellen en vertragen beperkt", vervolgt de Duitser. "Misschien zit het in het onderbewuste. Hij heeft tijd nodig om zich terug te vechten in het team, zo is het nu eenmaal. Andere jongens hebben het goed gedaan."

Sinds Ziyech fit verklaard is door de medische staf van Chelsea komt hij amper meer voor in de plannen van Tuchel. Zijn laatste optreden voor The Blues dateert van eind september, toen Chelsea in de Champions League onderuit ging tegen Juventus. Tuchel weigert het vertrouwen in zijn speler op te geven. "Hij is een van onze spelers en we zullen nooit het vertrouwen in hem en het geduld met hem verliezen. Hij zal een belangrijke speler blijven. Dat weet ik zeker."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws