'Barça jaagt op eigen groeibriljant: Catalanen melden zich in januari in Leipzig'

'Barça jaagt op eigen groeibriljant: Catalanen melden zich in januari in Leipzig'

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 12:25za 23-10-2021 om 12:25

FC Barcelona gaat deze winter een nieuwe poging doen om Dani Olmo los te weken bij RB Leipzig. Ronald Koeman en zijn staf zien de Spanjaard als een welkome versterking voor het middenveld. 

Mundo Deportivo meent dat Olmo hoog op het lijstje staat bij FC Barcelona. In augustus deed Barça al een poging om hem middels een huurconstructie met optie tot koop over te nemen van de Duitse club, maar de club ving toen bot. Naar verluidt melden de Catalanen zich in januari opnieuw in Oost-Duitsland. Barcelona is volgens Mundo op zoek naar een aanvallende middenvelder die diepte toevoegt aan het spel. Olmo zou de geschikte kandidaat zijn voor deze vacature. 

Olmo doorliep tussen 2007 en 2014 de jeugdopleiding van Barcelona, maar de club zag destijds weinig perspectief in de jeugdexponent, waarop hij naar Dinamo Zagreb vertrok. Hem terughalen zou pijnlijk zijn voor het noodlijdende Barça, aangezien ze wellicht moeten betalen voor een zelf opgeleide speler. Vorige zomer deed eenzelfde situatie zich voor, toen de grootmacht Eric García van Manchester City terughaalde naar de club.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws