'In de Ajax-jeugd zeiden ze altijd dat ik qua type een echte Feyenoord-spits was'

'In de Ajax-jeugd zeiden ze altijd dat ik qua type een echte Feyenoord-spits was'

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 16:46za 23-10-2021 om 16:46

Kaj Sierhuis maakte als jeugdspeler van Ajax de ene treffer na de andere en mocht bij Stade Reims aan het grote werk in de Ligue 1 ruiken, maar komt anno 2021 uit voor Heracles Almelo. De in Griekenland geboren spits prijst zich echter gelukkig.

Ook toen Sierhuis in 2016/2017 topscorer in de Youth League werd, wist hij al heel goed wat hij wel en niet kan. "Ik moet zeggen dat ik nooit naast mijn schoenen ben gaan lopen. Dat komt door mijn thuissituatie, denk ik, maar ook doordat ik ook altijd wel van mezelf wist dat ik niet een echte Ajax-spits was", vertelt hij aan Voetbal International.

Toen Sierhuis in de Ajax-jeugd speelde, was Kasper Dolberg de spits van dienst in het eerste. De twee zijn echter totaal andere types, weet Sierhuis zelf ook. "In de jeugd bij Ajax zeiden ze altijd dat ik qua type een echte Feyenoord-spits was, omdat ik ook hield van hard werken en de duels aangaan Je hebt op De Toekomst jongens die gemaakt zijn voor Ajax 1 en jongens die het goed doen, maar misschien niet perfect passen in de hoofdmacht. Ik was onderdeel van dat laatste genre."

Later maakte Sierhuis indruk bij FC Groningen en vertrok hij voor vier miljoen euro naar Stade Reims. In Frankrijk moest hij het echter hoofdzakelijk doen met invalbeurten, waarna hij eieren voor zijn geld koos. "Het zijn mooie wedstrijden, maar je moet ze wel spelen. Vorig jaar voetbalden we ook tegen Neymar, Mbappé; dat soort spelers. Ik geniet meer van op het veld staan in een vol Erve Asito dan op de bank te zitten in Parijs of Lyon, zo simpel is het." Sierhuis debuteerde voor Heracles met een goal tegen AZ en speelde tegen Go Ahead Eagles weer eens negentig minuten. "Een goal maken in een vol stadion, de emotie die daarbij vrijkomt; dat zijn de geluksmomentjes die ik als voetballer gewoon af en toe nodig heb om te blijven gaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws