Marseille en PSG vergeten te scoren in spectaculaire en chaotische wedstrijd

Marseille en PSG vergeten te scoren in spectaculaire en chaotische wedstrijd

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 22:40zo 24-10-2021 om 22:40

Olympique Marseille en Paris Sain-Germain hebben zondagavond doelpuntloos gelijkgespeeld. Desondanks gebeurde er genoeg in het Stade Vélodrome: er werden meerdere goals afgekeurd, scheidsrechter Benoît Bastien gaf een rode kaart en de fans van Marseille lieten zich niet bepaald van hun beste kant zien.

Marseille begon sterk aan het duel met PSG, maar leek na een klein kwartier spelen wel op achterstand te komen in eigen stadion. Via Neymar maakte een verdediger van Les Olympiens een eigen goal. Die werd echter afgekeurd, omdat de Braziliaanse aanvaller in aanloop naar de treffer buitenspel stond.

Enkele minuten later werd er weer een goal afgekeurd wegens buitenspel, maar nu aan de andere kant. Oud-Ajacied Arek Milik dacht zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar niets bleek minder waar. In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord. Arbiter Bastien moest het spel wel een aantal keer stilleggen, omdat fans van Marseille voorwerpen op het veld gooiden bij corners.

Ook na de pauze was de wedstrijd tussen Marseille en PSG vermakelijk. In de 56ste minuut moest Achraf Hakimi het veld met rood verlaten, nadat hij Cengiz Ünder een grote scoringskans ontnam. Bij Marseille wilde men daarnaast nog een strafschop krijgen, maar de scheidsrechter gaf een vrije trap. Die werd niet benut. Een dik kwartier later deed het volgende opmerkelijke moment zich voor. PSG zat middenin een counter, toen een supporter het veld betrad. De fan wilde op de foto met Lionel Messi, waarna de aanwezige stewards ingrepen.

Daarna kregen Marseille en Paris genoeg kansen om een goal te maken. Dat deden beide ploegen echter niet, waardoor de brilstand na negentig minuten nog op het scorebord stond. PSG blijft eerste in de Ligue 1 met een ruime voorsprong. Olympique Marseille staat nu vierde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws