Van Bommel krijgt trap na: 'Bij PSV kon hij het al niet goed overbrengen'

Van Bommel krijgt trap na: 'Bij PSV kon hij het al niet goed overbrengen'

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 07:50ma 25-10-2021 om 07:50

Na dertien wedstrijden is het klaar voor Mark van Bommel: zondag werd de verraste trainer ontslagen door VfL Wolfsburg. Ibrahim Afellay is niet verbaasd.

Afellay kent Van Bommel als ploeggenoot, maar ook als trainer. "Ik vond dat hij niet goed kon overbrengen wat hij wilde. Spelers moeten je kunnen begrijpen", blikt de oud-international bij Studio Voetbal terug op zijn tweede PSV-periode. "En in de omgang met heel veel mensen had hij problemen. Dat ging niet soepel. Op een dag wilde hij de dokter vertellen hoe hij moest opereren. Dan denk ik: schoenmaker blijf bij je leest."

Van Bommel begon na een slechte voorbereiding met vier overwinningen aan het Bundesliga-seizoen, maar verloor de vijf opeenvolgende competitieduels. Ook in de Champions League bleef succes uit. "Wolfsburg is een club met heel veel geld; het maakt ze echt niet uit om een trainer te ontslaan", reageert Rafael van der Vaart. "Dit is weer een deuk voor zijn carrière." Afellay vindt de timing van de breuk tussen Wolfsburg en Van Bommel wel opvallend. "Ik denk niet dat het alleen op resultaten gebaseerd is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws