Herstellende Braithwaite kondigt metamorfose aan: 'Oude Braithwaite is dan dood'

Herstellende Braithwaite kondigt metamorfose aan: 'Oude Braithwaite is dan dood'

25-10-2021 23:15
18

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman kan waarschijnlijk pas in de tweede seizoenshelft weer beschikken over de langdurig geblesseerde Martin Braithwaite. De Deense spits belooft echter dat er binnenkort een verbeterde versie van hemzelf te zien is.

Braithwaite begon het seizoen sterk met twee goals tegen Real Sociedad, maar moest kort daarna aan zijn knie geopereerd worden. Zijn laatste optreden dateert van eind augustus en zijn herstel zal waarschijnlijk nog minstens twee maanden in beslag nemen. Zondag was hij wel aanwezig bij El Clásico, op krukken welteverstaan. "Dit is de meest slepende blessure die ik ooit in mijn carrière heb gehad", liet hij toen weten aan de uit Denemarken overgekomen TV Sport 2-crew. "Maar ik ben positief ingesteld en ik ben eigenlijk wel dankbaar dat dit me is overkomen, hoe vreemd dit ook klinkt."

De 56-voudig Deens international heeft naar eigen zeggen veel waardevolle lessen over zichzelf geleerd, die hij mee zal nemen na zijn rentree. "De Martin Braithwaite van vóór zijn blessure is dood als ik weer terug ben. Dan komt er een nieuwe speler voor terug", belooft hij. "Die mindset heb ik. En ik twijfel er niet aan dat ik over een paar jaar dankbaar ontzettend dankbaar zal zijn als ik terugkijk op deze periode."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie