'Ik denk bij de spelers van Ajax niet: hij kan makkelijk mee met Real of Barça'

'Ik denk bij de spelers van Ajax niet: hij kan makkelijk mee met Real of Barça'

Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021 om 13:52di 26-10-2021 om 13:52

Het is een vraag die veel analisten de laatste dagen bezighoudt: kan Ajax de Champions League winnen? Marco van Basten denkt van niet. Hij mist individuele kwaliteit bij de Amsterdammers.

"Of ik denk dat Ajax de Champions League kan winnen? Dat geloof ik niet", zei Van Basten maandagavond bij Rondo. "Ik zou het schitterend vinden hoor, daar niet van. Maar als je kijkt naar het niveau van de individuen bij Ajax, dan is het niet zo dat ik denk: hij kan makkelijk mee met Real Madrid of Barcelona."

Het collectief dat trainer Erik ten Hag opnieuw heeft gesmeed is de grote kracht van het huidige Ajax, aldus San Marco. "Ze hebben een goed ingespeeld team, maar stuk voor stuk vind ik het niveau niet waarvan je denkt: nou.."

Het huidige Ajax legt het volgens Van Basten dan ook af tegen het team dat in 2019 bijna de finale van de Champions League-haalde. "Een goed team heeft goede spelers. Dit team is een goed team, maar ik vind de spelers op zich niet het niveau hebben waarmee ze naar grote clubs toe kunnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Ajax in deze vorm de Champions League winnen?

Ja
53%
Nee
47%
(2352 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws