Barça-icoon Puyol spreekt steun uit aan Koeman: 'Mij ook overkomen'

Barça-icoon Puyol spreekt steun uit aan Koeman: 'Mij ook overkomen'

Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021 om 19:05di 26-10-2021 om 19:05

FC Barcelona-boegbeeld Carles Puyol heeft het opgenomen voor Ronald Koeman. De Nederlandse trainer werd zondag in zijn auto belaagd door boze supporters en de oud-verdediger maakte ooit hetzelfde mee.

Barça verloor El Clásico met 1-2 van Real Madrid, waarna Koeman werd opgewacht bij het verlaten van het stadion. De fans riepen om het ontslag van de voormalig bondscoach van Oranje en bekrasten zijn auto. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

"Wat hem is overkomen, mogen we absoluut niet accepteren", zegt Puyol, voormalig aanvoerder van de Catalanen, in gesprek met Spaanse media. "De mensen die dat hebben gedaan, die verdienen onze aandacht niet. Het is mij ook ooit overkomen. Ik was toen bang. Dat soort mensen kunnen we geen Barça-fans noemen."

Puyol ziet het bovendien niet al te somber in na de nederlaag tegen de aartsrivaal. "Het was een gelijkwaardige wedstrijd, dus ik ben optimistisch. Ik heb vertrouwen in deze ploeg. En als Sergiño Dest die kans gewoon had afgemaakt, dan was het een totaal andere wedstrijd geworden."

Koeman reageerde dinsdag op een persconferentie zelf ook op de gebeurtenissen na El Clásico. "Deze mensen moeten opgevoed worden, ze hebben geen normen en waarden", zei hij onder meer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws