Feyenoord: investeerder afgehaakt door bedreigingen aan adres Koevermans

Feyenoord: investeerder afgehaakt door bedreigingen aan adres Koevermans

Gepubliceerd: woensdag 27 oktober 2021 om 12:47wo 27-10-2021 om 12:47

Laatste update: woensdag 27 oktober 2021 om 12:59wo 27-10-2021 om 12:59

Feyenoord is een grote investering misgelopen door de bedreigingen aan het adres van algemeen directeur Mark Koevermans. Dat bevestigt Toon van Bodegom, voorzitter van de raad van commissarissen.

Het is bekend dat Feyenoord dolgraag in zee wil met een investeerder om in de toekomst de financiële kloof met Ajax en PSV te verkleinen. Onlangs was het bijna zover, totdat Koevermans thuis werd geïntimideerd door hooligans. Zijn ruiten werd ingegooid en zijn voordeur werd beklad.

"Als dit destijds niet bij Mark was gebeurd, hadden we waarschijnlijk al een investeerder gehad", vertelt Van Bodegom (foto) op de persconferentie in De Kuip. "Om deze reden is die afgehaakt. Uitermate triest en heel jammer voor de club. Het schaadt dus ook het beleid van de komende jaren."

Gevraagd naar de afgehaakte investeerder, verklaart Van Bodegom: "We waren heel erg ver met een investeerdersgroep. Toen het dreigend werd bij het rondje langs het huis van onder meer Koevermans, hebben ze afgezegd. Daar zit wel een causaal verband in."

Feyenoord kondigde woensdagochtend het vertrek van Koevermans aan. De algemeen directeur (53) voelt zich niet meer veilig vanwege een reeks incidenten en kan zijn werk niet meer vrij uitvoeren. Hij vertrekt per 1 december.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws