'Ik ben echt verbaasd en heel blij dat toptrainer Fraser nog niet is weggehaald'

'Ik ben echt verbaasd en heel blij dat toptrainer Fraser nog niet is weggehaald'

Gepubliceerd: woensdag 27 oktober 2021 om 18:22wo 27-10-2021 om 18:22

Technisch directeur Henk van Stee beleefde een frustrerende transferzomer met Sparta. De Rotterdammers zijn daardoor weer degradatiekandidaat, nadat de ploeg van coach Henk Fraser vorig seizoen nog knap als achtste eindigde.

Sparta zag Abdou Harroui en Laros Duarte vertrekken, maar beoogde aankopen als Wouter Burger, Tijjani Reijnders en Oussama Darfalou kwamen op het laatste moment niet. "Ik heb het er met Henk vaak over gehad", zegt Van Stee tegen Voetbal International. "Als we heel egoïstisch waren geweest, dan hadden we na afgelopen seizoen gewoon moeten stoppen, want je wist dat het niet beter kon."

"Maar Henk en ik vinden Sparta allebei een geweldige club en we wilden toch proberen om met de minimale middelen de doelstelling te halen", vervolgt Van Stee, die blij is dat Fraser ook is gebleven. "Ik ben echt verbaasd en ook wel heel blij dat Henk nog niet is weggehaald. Ik heb heel veel trainers meegemaakt en daar zaten ook absolute toptrainers bij, zoals Luciano Spalletti, Mircea Lucescu en André Villas-Boas. Henk is ook echt zo'n toptrainer."

"Ja, ik heb hem heel hoog zitten", vervolgt de directeur. "Hij maakt het team beter, hij heeft bewezen dat hij spelers beter kan maken, dat hij transferwaarde kan creëren... En ik beoordeel trainers als ze onder druk komen te staan. Als Henk onder druk staat, dan stáát-ie er gewoon. Hij doet geen gekke dingen, blijft gewoon zijn ingeslagen weg volgen. Dat vind ik heel knap."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws