'Barcelona moet betalen: Koeman krijgt torenhoge ontslagvergoeding mee'

'Barcelona moet betalen: Koeman krijgt torenhoge ontslagvergoeding mee'

Gepubliceerd: donderdag 28 oktober 2021 om 10:27do 28-10-2021 om 10:27

Ronald Koeman ontvangt een torenhoge ontslagvergoeding van FC Barcelona, melden Spaanse media. Het gaat naar verluidt om twaalf miljoen euro.

Koeman is niet langer de trainer van Barcelona, zo werd woensdagavond bekend. De nederlaag bij Rayo Vallecano (1-0) werd hem fataal. Koeman lag al langere tijd onder vuur, maar mocht aanvankelijk blijven zitten van clubpresident Joan Laporta.

Het feit dat Koeman recht heeft op een ontslagvergoeding van twaalf miljoen euro, zorgde ervoor dat Laporta in eerste instantie niet de knoop wilde doorhakken. Nu het niet beter gaat, is dat alsnog gebeurd. Koeman krijgt volgens Spaanse media twaalf miljoen euro mee.

Voor Barcelona komt het slecht uit: de Catalaanse grootmacht verkeert in financieel noodweer en staat voor de immense klus om de komende jaren een miljardenschuld weg te werken. Bovendien wordt Quique Setién, voorganger van Koeman, nog steeds doorbetaald.

Ook zes miljoen
Een maand geleden meldde Radio Catalunya dat Barça zes miljoen euro aan Koeman moet betalen als hij korter dan drie seizoenen trainer is in Camp Nou. Dat had te maken met het afkopen van zijn doorlopende KNVB-contract als bondscoach van het Nederlands elftal: Koeman besloot in augustus 2020 de afkoopsom zelf op te hoesten, maar zou die zes miljoen terugkrijgen als hij tussentijds ontslagen zou worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws