'Bayern, Man City en Ajax: het doet best pijn om dat als Feyenoorder te zeggen'

'Bayern, Man City en Ajax: het doet best pijn om dat als Feyenoorder te zeggen'

Gepubliceerd: donderdag 28 oktober 2021 om 12:10do 28-10-2021 om 12:10

Jan Boskamp 'krijgt het bijna zijn strot niet uit', maar schaart Ajax bij de drie beste ploegen van dit moment in Europa. De oer-Feyenoorder zag de Amsterdammers vorige week stunten tegen Borussia Dortmund (4-0).

Op de vraag van Het Belang van Limburg welke ploegen dit seizoen de meeste indruk op hem maken, antwoordt Boskamp: "Bayern München, Manchester City en - als ik heel eerlijk moet zijn - Ajax. Bayern steekt er tot dusver bovenuit, het voetballend vermogen van City is geweldig en Ajax heb ik afgelopen week tegen Dortmund fantastisch zien spelen. Het doet best pijn om dat als Feyenoorder te zeggen."

Boskamp ziet een Belgische club niet snel hetzelfde presteren als Ajax. "Misschien kan Club Brugge er op termijn naar toegroeien, maar niet binnen nu en drie jaar. Ajax is al stukken verder en rijker en heeft bovendien een enorme voorsprong met zijn jeugdopleiding. Maar als jij elk jaar in de Champions League kan aantreden, ga je zoveel geld verdienen dat je op termijn ook 20 of 30 miljoen kan uitgeven aan wintertransfers."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Boskamp?

Ja
89%
Nee
11%
(3187 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws