'Barça-bestuur wil ook selectiewijzigingen: vier 'heilige' captains moeten weg'

'Barça-bestuur wil ook selectiewijzigingen: vier 'heilige' captains moeten weg'

28-10-2021 14:50
77

De clubleiding van FC Barcelona wil niet alleen in de technische staf wijzigingen doorvoeren. Trainer Ronald Koeman werd in de nacht van woensdag op donderdag ontslagen, maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij.

Diario SPORT weet namelijk te melden dat het bestuur van de Blaugranas klaar is met de vier 'heilige' steunpilaren van weleer: Gerard Piqué, Sergi Roberto, Jordi Alba en Sergio Busquets. Hun prestaties zouden niet goed genoeg zijn en het viertal zou daarnaast de ontwikkeling en 'het proces' van Barcelona in de weg staan.

De clubleiding, onder leiding van voorzitter Joan Laporta, wil dan ook van ze af omdat hij gelooft dat Barcelona niet vooruit kan zolang dat viertal nog in Camp Nou gespeeld. Afgelopen zomer werden de mogelijkheden onderzocht om van de vier clublegendes af te komen, maar omdat verkopen niet lukte en contract ontbinden te duur was spelen ze nu nog steeds bij Barça.

Het is afwachten of Xavi Hernández, die binnen afzienbare tijd wordt aangesteld als de nieuwe trainer van Barcelona, zeggenschap krijgt in de toekomst van Piqué, Roberto, Alba en Busquets. Het zou zomaar kunnen dat hij het zonder dat viertal moet zien te rooien.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie