Vriends draait er niet omheen: Het is gewoon k*t, er valt niets te winnen

Vriends draait er niet omheen: "Het is gewoon k*t, er valt niets te winnen"

29-10-2021 13:58
24

Sparta-verdediger Bart Vriends is opgelucht dat de bekerwedstrijd tegen GVVV achter de rug is. De presentator van de Cor Potcast speelt niet graag tegen amateurclubs.

Sparta had woensdag in Veenendaal één uur nodig om de ban te breken: Mario Engels nam de openingstreffer voor zijn rekening. Vito van Crooij legde vlak voor tijd de 0-2 eindstand vast. "We deden het prima, bijna niets weggegeven, het was gewoon een terechte overwinning. Dus ik zat er opgelucht bij", vertelt Vriends aan Cor Potcast-collega's Thomas Verhaar en Maarten de Fockert en studiogast Bruno Martins Indi. "Ik verheug me niet op dat soort wedstrijden."

De dertigjarige verdediger weet uit eigen ervaring namelijk dat het ook flink mis kan gaan in het bekertoernooi. In zijn Go Ahead Eagles-tijd had Vriends een penaltyserie nodig om van HSC '21 te winnen en met Sparta verloor hij ooit van VV Noordwijk. "Het is gewoon k*t, er valt niets te winnen. Je speelt ook niet tegen idioten. Dat wordt nog wel eens geschetst: daar moet je even met 6-0, 7-0 overheen rollen. Maar zeker als je daar uit speelt: ze graven zich in, ze maken het je moeilijk."

Sparta mag dus de koker in. De tweede bekerronde staat gepland voor de derde midweek van december en er zal zaterdagavond geloot worden.