'Geen kansen meer gekregen in laatste seizoen PSV, wel mentaal stappen gezet'

'Geen kansen meer gekregen in laatste seizoen PSV, wel mentaal stappen gezet'

01-11-2021 23:58
32

Bart Ramselaar was met drie goals tijdens FC Utrecht-Willem II dé blikvanger van het Eredivisie-weekend, maar wil absoluut niet met zijn hoofd in de wolken lopen. De 25-jarige middenvelder beseft dat de concurrentie flink is toegenomen in De Galgenwaard.

Ramselaar speelde in alle twaalf de wedstrijden die FC Utrecht dit seizoen afwerkte, maar maakte maar vier keer de negentig minuten vol. "Ik moet me elke week bewijzen. De club is ambitieus, wil zich meten met de topclubs en dan moet je iedere wedstrijd presteren", legt hij uit aan De Telegraaf. "Het mentale aspect is daarbij heel belangrijk, want negentig procent zit in je hoofd en daardoor moet je altijd vertrouwen in jezelf hebben. Dat zit bij mij wel goed."

Wat dat betreft heeft Ramselaar geleerd van zijn tijd bij PSV, waar hij tussen 2016 en 2019 speelde. Aan zijn eerste twee seizoenen bewaart Ramselaar goede herinneringen, maar de laatste jaargang heeft een bittere nasmaak achtergelaten. "Het laatste seizoen heb ik daar helemaal geen kansen meer gekregen, helaas. Maar ik denk dat ik op mentaal gebied stappen heb gemaakt", blikt hij terug op het seizoen 2018/2019. "Jammer hoe het laatste jaar bij PSV is gegaan, omdat ik de eerste twee seizoenen wel heb laten zien dat ik het niveau had. Nu ben ik elke wedstrijd getergd en is het een persoonlijke doelstelling te bewijzen dat ik goed genoeg ben."