Duitse pers vol lof over 'Bundesliga-topclub' Ajax: 'Ik hou echt van Antony'

Duitse pers vol lof over 'Bundesliga-topclub' Ajax: 'Ik hou echt van Antony'

04-11-2021 10:53
68

Ajax heeft in de twee Champions League-clashes met Borussia Dortmund een onuitwisbare indruk achtergelaten op de Duitse pers. Thomas Nowag (SDI) en Dirk Krampe (Ruhr Nachrichten) maken in gesprek met de NOS een diepe buiging voor de Amsterdammers.

Nowag spreekt van een 'verdiende overwinning' voor Ajax, dat een uur met een man meer speelde door de rode kaart van Mats Hummels. "Ajax is echt een uitermate sterk team", zegt Krampe, al jaren Dortmund-watcher voor Ruhr Nachrichten, tegen de NOS. "Het is echt een hele goede ploeg. Ze hebben veel goede spelers. Ik hou echt van Antony. Hij is geweldig. Maar ook met Dusan Tadic en Sébastien Haller hebben ze een uitstekende voorhoede voor in de Champions League."

Ajax kan net als in 2019 ver komen in de Champions League, verwacht Krampe. "De kwartfinale is zeker mogelijk. Daarna kom je de absolute top tegen en gaat het een stuk lastiger worden." Nowag denkt dat Ajax niet onder hoeft te doen voor de Europese elite. "De halve finale", voorspelt hij het eindstatdion van Ajax. "Dit Ajax speelt gewoon in de top-drie als ze in de Bundesliga zouden spelen. (...) Eigenlijk wil Dortmund op die manier spelen, maar Ajax doet het veel beter."