Summerville opgeroepen, Van de Looi passeert Boadu: 'Bepaalde ambitie verwacht'

Summerville opgeroepen, Van de Looi passeert Boadu: 'Bepaalde ambitie verwacht'

05-11-2021 12:36 Laatste update: 12:42
33

In navolging van bondscoach Louis van Gaal heeft ook Jong Oranje-collega Erwin van de Looi zijn definitieve selectie bekendgemaakt. Crysencio Summerville heeft zich bij Leeds United in de kijker gespeeld en is voor het eerst opgeroepen door Van de Looi.

De vleugelaanvaller behoorde eind oktober niet tot de voorlopige selectie, maar is nu wel bij de definitieve groep gehaald. Myron Boadu is de meest opvallende afwezige: de AS Monaco-spits heeft de laatste schifting niet gehaald, legt Van de Looi uit. "Myron is een speler met veel talent en kwaliteit en heeft ook zijn waarde voor Jong Oranje al meermaals bewezen. Wel verwachten we van een speler die voor Jong Oranje wordt opgeroepen een bepaalde houding en ambitie, dit hebben we de afgelopen twee interlandperiodes gemist bij Myron", spreekt de bondscoach, die zich toen al kritisch uitliet over Boadu, duidelijke taal.

Verdedigers Mitchel Bakker en Sven Botman zijn ook afwezig door blessures. Verder zijn doelman Bart Verbruggen, Thijs Dallinga, Milan van Ewijk, Kenzo Goudmijn, Ramon Hendriks, Sydney van Hooijdonk en Sven Mijnans afgevallen. De 21-koppige selectie bereidt zich voor op interlands tegen Jong Bulgarije op vrijdag 12 november en Jong Gibraltar op maandag 15 november. De ploeg van Van de Looi staat na zijn eerste drie EK-kwalificatiewedstrijden op zeven punten: drie minder dan Jong Zwitserland, dat wel één wedstrijd meer gespeeld heeft.