'Promes helpt je niet aan de titel, Hendrix heeft niet het minimumniveau'

'Promes helpt je niet aan de titel, Hendrix heeft niet het minimumniveau'

06-11-2021 12:52
34

De terugkeer van Quincy Promes naar Spartak Moskou is nog geen onverdeeld succes, zo oordeelt voormalig voorzitter Ilja Gerkus van de Russische club. Ook Jorrit Hendrix krijgt kritiek.

Spartak betaalde in februari van dit jaar zo'n 8,5 miljoen euro om Promes over te nemen van Ajax. "Er werd iets anders van hem verwacht", reageert Gerkus tegenover Sports.ru. "Hij is niet gekocht voor twee doelpunten per seizoen. Er werden ook assists verwacht, maar hij heeft geen oog voor zijn teamgenoten. Het was al snel duidelijk dat Promes geen speler is die je aan de landstitel helpt." Promes scoorde dit seizoen drie keer in acht optredens in de Russische competitie. In de Europa League vond de aanvaller twee keer het net.

Hendrix
Gerkus is ook niet onder de indruk van Hendrix, voor wie 700.000 euro werd betaald aan PSV. "Hendrix is iets zwakker dan het minimumniveau", klinkt het. Volgens Match TV mocht Hendrix afgelopen zomer al vertrekken, maar de middenvelder wilde niet weg. De club overwoog hem daarom naar het tweede elftal te sturen, maar dat stond zijn contract niet toe.