Pas vijftienjarige Damián van der Vaart maakt debuut voor Esbjerg II

Pas vijftienjarige Damián van der Vaart maakt debuut voor Esbjerg II

06-11-2021 14:56 Laatste update: 15:07
37

Damián van der Vaart timmert hard aan de weg in Denemarken. De pas vijftienjarige zoon van Rafael van der Vaart maakte maandag zijn debuut voor het tweede elftal van Esbjerg fB.

Damián, die eind mei zijn eerste profcontract tekende, kwam aan het begin van de tweede helft in het veld in het duel met de reserves van Vejle BK. Met een assist wist de centrale middenvelder de achterstand zelfs nog terug te brengen tot 2-1, maar daar bleef het bij.

Hoofd jeugdopleiding Lars Vind benadrukt dat de Van der Vaart-telg geen speeltijd kreeg vanwege zijn beroemde vader, die momenteel assistent-trainer is bij Esbjerg. "Hij kwam in actie, omdat hij het niveau heeft. Hij is een goede voetballer en heeft veel potentieel. Dat moet hij verder ontwikkelen", zegt Vind tegen Tipsbladet. "Hij heeft een goed karakter en veel talent."

"Damián is een slimme voetballer. Hij weet goed wat er om hem heen gebeurt en is technisch vaardig", vervolgt Vind. "Je merkt dat hij professioneel is en serieus is over de sport. Daarmee heeft hij ook een positieve invloed op zijn leeftijdgenoten."

Volgens Vind kan Damián zich bij Esbjerg in relatieve rust ontwikkelen, hoewel vader Rafael en diens handballende vriendin Estavana Polman bekende gezichten zijn. "Ik denk dat Rafa in Madrid een stuk minder rustig over straat zou kunnen."