'Scheidsrechter wilde QR-code niet laten zien en dreigde duel af te gelasten'

'Scheidsrechter wilde QR-code niet laten zien en dreigde duel af te gelasten'

06-11-2021 16:35
328

De wedstrijd tussen FC Lisse en Sportlust '46 in de Derde Divisie dreigde afgelast te worden. De dienstdoende scheidsrechter wilde geen QR-code laten zien om plaats te nemen in de bestuurskamer. Dat schrijft RTV Utrecht.

Scheidsrechters van de KNVB hoeven geen QR-code te laten zien om het sportpark en de kleedkamer in te mogen, maar wel als ze de bestuurskamer in willen. De arbitrage wilde in de bestuurskamer een kop koffie drinken, maar kreeg geen toegang omdat een van de scheidsrechters geen code had. Als hij geen toegang zou krijgen, dreigde hij de wedstrijd af te gelasten.

"Uiteindelijk mochten de drie scheidsrechters toch naar binnen om een kopje koffie te drinken. Eigenlijk is er een beetje chantage gepleegd", zegt Radio M Utrecht-verslaggever Arnold Schenk. 

De bestuursleden van Lisse keken elkaar vreemd aan toen de scheidsrechter toegang eiste zonder coronapas, schrijft RTV Utrecht. De wedstrijd is uiteindelijk wel gewoon gespeeld. Lisse won met 3-1 en is koploper in de Derde Divisie.