'Anderhalf jaar verder, wat heeft Schmidt nou toegevoegd aan competitie en PSV?'

'Anderhalf jaar verder, wat heeft Schmidt nou toegevoegd aan competitie en PSV?'

08-11-2021 17:49
98

Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay zouden het contract van Roger Schmidt niet verlengen, wanneer zij het voor het zeggen zouden hebben bij PSV. De twee analisten zien te weinig redenen om het wél te doen.

Over de vraag of hij het contract van Schmidt zou verlengen als hij het voor het zeggen had, hoeft Van Hooijdonk niet lang na te denken. "Nee, maar ik snap dat PSV het wel doet. Ook omdat alles eraan vastzit. Als je ziet welke spelers er allemaal gehaald zijn in twee jaar tijd", zo begint hij aan tafel bij Studio Voetbal van de NOS. "Dan moet je dus helemaal weer opnieuw beginnen."

De verwachtingen rond de Duitse oefenmeester waren hooggespannen, toen eenmaal duidelijk werd dat hij naar PSV zou komen. Ook Van Hooijdonk verwachtte er veel van. "Ik had er echt zin in toen hij werd aangesteld. Een buitenlandse trainer met andere ideeën. Anderhalf jaar zijn we verder, wat heeft hij nou eigenlijk toegevoegd aan onze competitie en PSV?", vervolgt de analist, die ook de vele pijntjes bij PSV aanhaalt. "Als ze een scheet laten, scheuren ze een hamstring."

Afellay kan zich wel vinden in de uitspraken van Van Hooijdonk. "Ik beoordeel hem op hetgeen ik zie", zo geeft de voormalig middenvelder aan. "Hij is met heel veel bombarie naar PSV gehaald, dan verwacht je ook het een en ander. Ik zie geen enkele reden om met hem te verlengen."