Perez pareert keuze Van Gaal: 'Hem kan je niet met goed fatsoen selecteren'

Perez pareert keuze Van Gaal: 'Hem kan je niet met goed fatsoen selecteren'

09-11-2021 10:14
141

Kenneth Perez snapt niets van de keuze om Devyne Rensch op te roepen bij Oranje als vervanger van Jurriën Timber. De analist vindt het lachwekkend dat Louis van Gaal iemand selecteert die al weken niet speelt bij zijn club.

Timber kampt met een blessure, waardoor Rensch zich dinsdag alsnog mag melden in Zeist voor de laatste WK-kwalficiatieduels met Montenegro en Noorwegen. De rechtsback van Ajax staat in clubverband in de pikorde achter Noussair Mazraoui, waardoor hij het veelal met invalbeurten moet doen. "Het is lachwekkend dat je een speler die weken achter elkaar wisselspeler is bij Ajax oproept", steekt Perez van wal bij het programma Voetbalpraat op ESPN. "Omdat je hem zo graag uitgevonden wilt hebben voor het Nederlands elftal..."

Perez stelt dat Van Gaal het niet kan maken tegenover backs die wél wekelijks aan spelen toekomen. "Het is een ongelofelijk talent, maar hij heeft het nu afgelegd tegen Mazraoui, die in bloedvorm is. Dat kan, maar dan kun je hem ook niet met goed fatsoen selecteren. Wat moet een basisspeler bij een andere club dan denken? Het is bijzonder, heel bijzonder."

De afgelopen interlandperiode moest Rensch pas op de plaats maken, toen hij geselecteerd werd voor Jong Oranje. In september debuteerde hij al wel onder Van Gaal, in de thuiswedstrijd tegen Turkije (6-1). Tegen Montenegro en Noorwegen mag hij hopen op zijn tweede en wellicht derde interland.