Van Schaik over laatste wedstrijd in volle Goffert: 'Misschien wel nooit meer'

Van Schaik over laatste wedstrijd in volle Goffert: 'Misschien wel nooit meer'

10-11-2021 13:46
31

De derby tegen Vitesse van zondag 17 oktober dreigt diepe sporen na te laten bij NEC. Algemeen directeur Wilco van Schaik vreest het ergste, met de inspectie van De Goffert op komst.

NEC gaat dit kalenderjaar sowieso niet meer voor thuispubliek spelen, maar Van Schaik houdt er serieus rekening mee dat het nóg langer gaat duren. "Zeker nu de onderste panelen afgekeurd zijn en er nu onderzoek gaat volgen naar de rest van de panelen in het stadion. Ik kan me niet voorstellen dat die anders gebouwd zijn, dus ik moet rekening houden met het ergste scenario", wordt hij geciteerd door de NOS, dat een audiodagboek van de NEC-directeur in handen heeft.

De wedstrijd tegen Vitesse is misschien zelfs de laatste wedstrijd in een volle Goffert geweest. "Ik kan me voorstellen - en dat zeg ik nu in heel klein gezelschap - dat we misschien nooit meer in de Goffert gaan spelen (met publiek, red.). En dat de verbouwing wel heel snel aanstaande is."

NEC speelt voor de feestdagen nog thuis tegen SC Cambuur en PSV. Van Schaik opperde al het idee voor een nieuw te bouwen noodstadion, waar tien- à twaalfduizend toeschouwers zouden kunnen plaatsnemen.