Jong Oranje komt maandagmiddag niet op tv: Gibraltar absent tijdens Zoom-meeting

Jong Oranje komt maandagmiddag niet op tv: Gibraltar absent tijdens Zoom-meeting

12-11-2021 17:41
14

Jong Oranje speelt maandagmiddag tegen de leeftijdsgenoten van Gibraltar en die interland zal niet te zien zijn op de Nederlandse tv. Dit heeft te maken met een Zoom-meeting waarbij de vertegenwoordiger van Gibraltar niet aanwezig was, vertelt bondscoach Erwin van de Looi.

Jong Oranje strijdt met Zwitserland, Bulgarije, Moldavië, Wales en Gibraltar om EK-kwalificatie. Toen de loting bekend is, kwamen vertegenwoordigers van de zes landen volgens goede Europese gewoonte digitaal bij elkaar om in onderling overleg het speelschema af te stemmen. Gibraltar liet echter verstek gaan. "Onze teammanager kent de teammanager van Gibraltar en heeft hem nog proberen te bellen", aldus Van de Looi in gesprek met Voetbal International. "Maar er kwam geen reactie. Gibraltar deed niet mee aan het Zoom-gesprek en dus konden ze ook geen eisen stellen."

Dat deed de UEFA voor de voetbaldwerg: de wedstrijd tegen Jong Oranje werd vastgelegd op maandag 15 november. De wedstrijd tussen het A-team van Gibraltar en Letland van dinsdag bleek echter een complicerende factor. Omdat er maar één veld beschikbaar is – voor zowel de A-internationals als de beloften – kan Jong Oranje niet maandagavond spelen, omdat het veld dan beschikbaar moet zijn voor een training van de Letten. De wedstrijden van de Jong-landen moeten bovendien op dezelfde dag gespeeld worden, waardoor er geen andere optie bleek te zijn dan Jong Gibraltar-Jong Oranje op maandagmiddag 14.00 uur in te plannen.

Mediapartner ESPN zal geen live verslag van die wedstrijd doen, laat een woordvoerder van de KNVB weten. "Het duel wordt niet uitgezonden. Na afloop komt er wel een samenvatting. Voor een zender als ESPN heeft het geen zin om voor maandagmiddag een wedstrijd als deze te programmeren. Helaas." Vrijdag zal er wel een live registratie van Jong Oranje-Jong Bulgarije zijn: de aftrap in Almere is om 18.45 uur.