Van Gaal botst met NOS-verslaggever: Het is zo suggestief wat je doet

Van Gaal botst met NOS-verslaggever: "Het is zo suggestief wat je doet"

13-11-2021 23:32
122

Louis van Gaal wijt het mislopen van het directe WK-ticket tegen Montenegro (2-2) aan te weinig focus en het niet uitvoeren van afgesproken zaken. Op het moment dat de bondscoach zich persoonlijk aangevallen voelt, bijt hij van zich af.

De verhalen van Memphis Depay en Virgil van Dijk over het al dan niet verdedigen van de voorsprong liepen uiteen en dus rees de vraag of er niet beter gecoacht had moeten worden. "Nee, het is mijn schuld", lacht Van Gaal minzaam in gesprek met de NOS. "Het is zo suggestief wat je doet. Maar oké, het is mijn schuld. Ik heb gewisseld en die wissels waren ook niet goed."

De bondscoach vindt dat zijn spelers het nodige te verwijten valt. "Je legt uit hoe wij dit varkentje moeten wassen en als daar aan de wedstrijd niet meer aan wordt gedacht, dan krijg je een probleem. Ik spreek dan over focus en dat je er met je brein bij moet blijven. Je moet de functies blijven uitvoeren zoals we dat hebben afgesproken en dat werd minder verzorgd."

De druk komt nu vol op het duel met Noorwegen in de lege Kuip te staan. Dat was volgens Van Gaal te voorkomen geweest. "We hebben dit nu te accepteren, maar we hebben een hele grote kans laten lopen. De prestatie was niet goed, terwijl we het allemaal in handen hadden tegen een tegenstander die niets deed. Dan is het helemaal erg dat je dat alsnog weggeeft."