'Leeuwendeel van Nederlandse clubs wil competitie tijdelijk laten stilleggen'

'Leeuwendeel van Nederlandse clubs wil competitie tijdelijk laten stilleggen'

14-11-2021 17:25
123

De meeste clubs in het Nederlandse betaalde voetbal dringen aan bij de KNVB op het tijdelijk stilleggen van de competitie. Zij willen niet voetballen als de fans niet welkom zijn in het stadion.

De coronamaatregelen voor de komende drie weken schrijven voor dat er geen publiek welkom is in de stadions bij professionele voetbalwedstrijden. Als dat door de Tweede Kamer niet wordt teruggedraaid, zijn er in het beste scenario pas op 4 december weer supporters op de tribune. Uit onderzoek van het Algemeen Dagblad blijkt dat de meeste clubs willen dat de KNVB de competitie stillegt.

Op die manier hoeven clubs niet voor lege stadions te voetballen en worden financiële problemen voorkomen. De uitgestelde duels zouden dan later in het seizoen ingehaald kunnen worden. Feyenoord opperde bijvoorbeeld om de periode op en rond de feestdagen te gebruiken, terwijl PSV inzet op een speelronde in het eerste weekend van januari en een midweekse ronde die daar meteen op volgt. Het schrappen van de winterstop en trainingskampen is ook een serieuze optie.

Het is echter allerminst zeker dat de huidige lockdown na drie weken weer beëindigd zal worden. Als de cijfers niet bijtrekken, kan het demissionaire kabinet besluiten tot het verlengen van de maatregelen en dan loopt het competitieprogramma helemaal in de soep. De clubs hebben echter luid en duidelijk aangegeven dat ze liever publiek dan financiële compensatie willen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie