Nijland luidt de noodklok en doet dringend beroep op de KNVB

Nijland luidt de noodklok en doet dringend beroep op de KNVB

13-11-2021 14:51
39

Een dringende oproep van voormalig FC Groningen-directeur Hans Nijland aan de KNVB: leg de amateurcompetities stil. Vanwege coronaperikelen wordt de ene na de andere wedstrijd afgelast en wat Nijland betreft kan het zo niet langer meer.

Meerdere wedstrijden uit de Tweede Divisie en Derde Divisie zijn zaterdag uit de programmering gehaald. En voor sommige clubs is de toegangscontrole amper te handhaven. Na de nieuwe maatregelen van het kabinet is voor veel clubs de maat vol.

'Klemmend verzoek aan de KNVB', opent Nijland zijn verzoek. 'Per direct de competities, Senioren Amateurvoetbal tot 1 januari stilleggen. Het is dweilen met de kraan open. Coronachecks door vrijwilligers is niet te doen. Veel wedstrijden uit het programma in verband met corona, kantines dicht, etc, etc. Inhalen: mei/ juni', schrijft Nijland.

In de Tweede Divisie, dat tegenwoordig Jack's League heet, gaan Kozakken Boys - De Treffers, GVVV - AFC en HHC Hardenberg - Excelsior Maassluis niet door vanwege coronabesmettingen. In de Derde Divisie gaat het om GOES - Sparta Nijkerk, Barendrecht - SteDoCo, Sportlust '46 - ODIN'59 en VVSB - Hoek.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s