Spelersrapport: Bergwijn schiet Oranje naar WK en krijgt hoogste cijfer

Spelersrapport: Bergwijn schiet Oranje naar WK en krijgt hoogste cijfer

16-11-2021 22:45
174

Een spektakelstuk werd het zeker niet tegen Noorwegen, maar het Nederlands elftal heeft zich geplaatst voor het WK in Qatar. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal, die vanaf de tribune in zijn rolstoel het geheel overzag, won in De Kuip met 2-0. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Jasper Cillessen – 7: Cillessen kreeg vanwege zijn ervaring de voorkeur boven Mark Flekken, maar hij hoefde precies nul reddingen te verrichten. Hij kon er rustig inkomen bij zijn terugkeer in Oranje.

Denzel Dumfries – 5,5: Hij had last van harde voeten en had daardoor vaak net iets te veel tijd nodig. Zijn EK-vorm is Dumfries al weer even kwijt.

Matthijs de Ligt – 7: De Ligt raakte door de komst van Van Gaal zijn basisplaats kwijt, maar profiteerde tegen de Noren van de blessure van Stefan de Vrij. Hij werd niet in verlegenheid gebracht. De Oranje-defensie gaf niets weg.

Virgil van Dijk – 7: Ook Van Dijk beleefde een kalm avondje in De Kuip, hoewel Noorwegen toch echt een doelpunt had moeten maken. Oranje had zijn verdedigende zaakjes veel beter op orde dan in Podgorica.

Daley Blind – 7: Blind was uit op revanche na zijn matige optreden in Montenegro. Hij liet zich verdedigend de kaas niet van het brood eten en was zorgvuldig in de passing. Hij vertolkte zelfs nog een rol bij de 1-0.

Georginio Wijnaldum – 6: De vice-aanvoerder was lange tijd onzichtbaar in De Kuip. Mede door een gebrek aan wedstrijdritme en de ziekte waarmee hij kampte, is hij wellicht nog steeds niet de oude.

Frenkie de Jong – 6: De Jong verzaakt eigenlijk nooit. De middenvelder van FC Barcelona had tegen de zeer verdedigende Noren echter ook het antwoord niet in huis. Zijn passzuiverheid van 97 procent dankte hij vooral aan risicoloze balletjes.

Davy Klaassen – 5,5: De Ajacied hoefde de laatste maanden lang niet altijd goed te spelen om toch beslissend te zijn voor Oranje, maar daar was dinsdag geen sprake van. Een ongelukkig optreden.

Steven Bergwijn – 8,5: De beste man van het Nederlands elftal. Bergwijn was lange tijd de meest dreigende speler op het veld en dat hij Oranje in veilige haven schoot kwam hem toe. De Tottenham Hotspur-aanvaller was daarna niet zelfzuchtig en gunde ook Memphis een goal.

Memphis Depay – 6,5: Het is niet voor het eerst dat Memphis niet groots speelde, maar toch weer zijn doelpunt meepakt. Het was zijn 38ste treffer in Oranje.

Arnaut Danjuma – 7:  Na Bergwijn de meest dreigende speler van Oranje in Rotterdam. Danjuma kreeg een paar kansen, maar had het vizier niet op scherp staan.

Invallers
Marten de Roon – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Nathan Aké – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s