Faillissement dreigt voor sushizaak van PEC Zwolle-verdediger Van Wermeskerken

Faillissement dreigt voor sushizaak van PEC Zwolle-verdediger Van Wermeskerken

17-11-2021 17:18
47

De sushitent van PEC Zwolle-verdediger Sai van Wermeskerken dreigt al na een halfjaar op de fles te gaan, meldt RTV Oost. Sushi Roku heeft al maanden geen loon uitbetaald en een aannemer eist nog 40.000 euro van de 27-jarige Japanner en zijn kompaan. Dat lijkt slechts het topje van de ijsberg.

Van Wermeskerken sprak begin deze maand van een 'moedwillige poging om hem als voetballer te schaden', maar de schuldeisers bereiden inmiddels een faillissementsaanvraag voor. Hij opende pas in april de deuren van de sushitent in Zwolle, samen met zijn zakelijke partner Shinya Nabae, maar het restaurant is nu alweer gesloten.

Het gedupeerde personeel heeft advocaat Pascal Reichenbach in de arm genomen. Hij probeerde de afgelopen weken tevergeefs een regeling te treffen. De raadsman is nu met aannemer Wiebe Kooikerceist in overleg over het, al dan niet gezamenlijk, indienen van een faillissementsaanvraag voor Sushi Roku. "Een faillissement is onvermijdelijk", zegt hij tegen RTV Oost.

"Nadat dit verhaal vorige maand in de media kwam, ben ik door tal van mensen benaderd die nog geld van Nabae zeggen te krijgen. Van mensen uit Nederland tot een ondernemer uit Duitsland en een partij uit Japan", aldus Reichenbach. De groep uit Japan komt uit het netwerk van Van Wermeskerken, bestaande uit oud-profs. Ze zouden tonnen hebben geïnvesteerd. Een andere ondernemer verkocht een restaurant voor 140.000 euro aan Nabaeu, maar ontving alleen de aanbetaling. Dat restaurant is inmiddels failliet.