ADO maakt terugkeer Elia snel officieel: na veertien jaar weer bij elkaar

ADO maakt terugkeer Elia snel officieel: na veertien jaar weer bij elkaar

Gepubliceerd: donderdag 18 november 2021 om 13:05do 18-11-2021 om 13:05

Laatste update: donderdag 18 november 2021 om 13:30do 18-11-2021 om 13:30

De kogel is door de kerk: Eljero Elia keert na veertien jaar terug bij ADO Den Haag. De 34-jarige aanvaller heeft een contract tot het einde van het seizoen ondertekend.

ADO heeft de komst van Elia donderdagmiddag bevestigd. De dertigvoudig Oranje-international keert terug naar de club waar zijn carrière begon. De kans is groot dat hij vrijdag tegen SC Telstar al bij de wedstrijdselectie zit.

Elia trainde al twee maanden mee in Den Haag. Afgelopen week speelde hij een oefenwedstrijd met de beloften van ADO. Door de overnameperikelen in het Cars Jeans Stadion kon de nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie de transfer niet eerder afronden.

"Vanaf het moment dat ik ben aangesloten op het trainingsveld, voelt het vertrouwd om weer terug te zijn bij de club", laat hij weten op de clubsite. "Ik heb de afgelopen twee maanden gewerkt aan mijn fitheid en ik hoop nu ook in de wedstrijden iets toe te kunnen voegen. In eerste instantie natuurlijk met mijn spel, maar ook door het team te helpen met mijn ervaring."

Vorig seizoen stond Elia onder contract bij FC Utrecht, maar zijn verblijf in de Domstad weer geen succes. Na één jaar gingen beide partijen uit elkaar. De aanvaller speelde naast ADO en Utrecht voor FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Southampton, Feyenoord en Istanbul Basaksehir. Met het Nederlands elftal speelde hij onder meer de WK-finale van 2010.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws