'Kon ook naar clubs in de Eredivisie, maar ik zei gelijk: nee, dat hoeft niet'

'Kon ook naar clubs in de Eredivisie, maar ik zei gelijk: nee, dat hoeft niet'

Gepubliceerd: donderdag 18 november 2021 om 18:33do 18-11-2021 om 18:33

Eljero Elia raakt niet in de war van zijn mindere periode bij FC Utrecht vorig seizoen. De 34-jarige aanvaller gunt zijn oude club 'het allerbeste', maar focust zich nu op zijn nieuwe uitdaging bij ADO Den Haag.

ADO maakte de komst van Elia donderdag wereldkundig. Voor de camera bij ESPN gaat de Oranje-international dieper in op zijn move. "Ik heb echt voor mijn gezin gekozen. De kinderen zijn nu lekker dicht bij huis, nu hoeven ze geen nieuwe vriendjes meer te maken", stelt hij. "Ik kon ook naar clubs in de Eredivisie gaan, maar ik zei gelijk tegen mijn zaakwaarnemer: Nee, dat hoeft niet. Voor mij was de enige optie om naar ADO te gaan. Het was ADO of stoppen."

Vervolgens blikt hij terug op zijn teleurstellende seizoen bij Utrecht, waar hij in de vorige voetbaljaargang onder contract stond. "Het was gewoon een kutseizoen met ups en downs", stelt Elia. "Ik heb in wedstrijden laten zien dat ik het nog wel in me heb. Bij sommige wedstrijden kwam het er helemaal niet uit, maar ik heb het achter me gelaten. De mensen die daar zitten weten hoe het zit en ik weet hoe het zit. Ik wens ze al het geluk van de wereld. Ik ga nu zelf verder"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws