Update: zwart scenario voor Kimmich wordt waarheid, wéér in quarantaine

Update: zwart scenario voor Kimmich wordt waarheid, wéér in quarantaine

19-11-2021 20:45 Laatste update: 20:45
Bundesliga 304 Reacties

Julian Nagelsmann verdedigt Joshua Kimmich in zijn keuze om zich niet te laten vaccineren tegen het coronavirus. De Bayern München-middenvelder zit op het moment in quarantaine, omdat hij moet wachten op de uitslag van een coronatest.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Kimmich in quarantaine moet vanwege de strenge regels die gelden in Duitsland. Iemand in de directe omgeving van Kimmich is waarschijnlijk besmet geraakt met het virus. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn, dan moet ook Kimmich in verplicht in quarantaine blijven. Hij zou dan de wedstrijden tegen FC Augsburg en Dinamo Kiev moeten missen.

Nagelsmann, de trainer van Bayern, maakt zich niet druk. "We leven niet in Alaska, waar elke 750 kilometer een eland voorbij komt lopen en elke 1.400 kilometer een mens. We wonen in de bewoonde wereld", zo vertelt de Bayern-trainer op een persconferentie over de situatie van Kimmich.

Toch is Nagelsmann kritisch. "Ik denk dat niet-gevaccineerde spelers wel begrijpen dat ze hun ploeggenoten en club duperen wanneer ze in quarantaine moeten. Het risico dat spelers die niet zijn gevaccineerd trainingen en wedstrijden moeten missen, is veel groter." Nagelsmann zelf is een voorstander van de vaccinatie, maar hij wil de mensen die zich niet laten vaccineren in hun waarde laten. "Ik behandel ze normaal. Het zijn geen slechte mensen voor mij", zo sluit hij af.

Update: Slecht nieuws voor Joshua Kimmich: de Bayern München-speler moet zeven dagen in quarantaine. De persoon uit de omgeving van Kimmich die mogelijk besmet zou zijn met het coronavirus, is inderdaad positief getest. Aangezien Kimmich niet gevaccineerd is, moet hij volgens de Duitse regels zeven dagen in quarantaine. Hij mist hierdoor de duels met FC Augsburg en Dinamo Kiev.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s