Schreuder hoefde niet na te denken over hoofdtrainerschap: 'Komt niet vaak langs'

Schreuder hoefde niet na te denken over hoofdtrainerschap: 'Komt niet vaak langs'

19-11-2021 14:17 Laatste update: 14:31
8

Dick Schreuder is blij met zijn eerste klus als eindverantwoordelijke op het hoogste niveau. De kersverse PEC Zwolle-trainer licht toe dat hij niet hoefde na te denken, toen de Zwollenaren zich bij Vitesse meldden. 

Schreuder werkte vrijdagochtend zijn eerste training bij de Blauwvingers af en stond vooraf te popelen om het veld op te stappen. "Ja natuurlijk, omdat ik ook hoofdtrainer wilde worden", vertelt hij op de persconferentie van vrijdag. "Uiteindelijk hoef je daar ook niet echt lang over na te denken. Mensen zullen zeggen dat ze onderaan staan. Dat weet ik, want ik zit met Vitesse bij ze in de competitie. Dus ik hoefde er niet lang over na te denken, want deze kansen komen ook niet vaak voorbij."

Wedden

Meer odds

Slechts twee dagen na het vertrek van Art Langeler hadden PEC Zwolle en Schreuder elkaar al gevonden. De vijftigjarige oefenmeester nam de woorden van Vitesse-coach Thomas Letsch mee in zijn besluit. "Je krijgt een kans om hoofdtrainer te worden bij een hele mooie club. Dit seizoen was ik hier met Vitesse voor het eerst in het stadion. Dat beviel me wel heel erg en ik merkte ook hoe Thomas over PEC Zwolle sprak."

Op het persmoment noemt Schreuder PEC 'een club met een rijke historie'. "Maar voor nu telt er maar één ding: PEC Zwolle in de Eredivisie houden", besluit hij. Schreuder begint zijn eerste klus als hoofdtrainer zondagmiddag met een uitwedstrijd tegen Feyenoord.