Nagelsmann furieus: 'Twee dagen geleden hebben we het hier nog over gehad'

Nagelsmann furieus: 'Twee dagen geleden hebben we het hier nog over gehad'

Gepubliceerd: zaterdag 20 november 2021 om 10:30za 20-11-2021 om 10:30

Julian Nagelsmann is naar eigen zeggen voor het eerst écht boos geworden op zijn spelers. Bayern München verloor vrijdagavond met 2-1 op bezoek bij laagvlieger FC Augsburg, waardoor Borussia Dortmund de spanning in de Bundesliga weer helemaal terug kan brengen.

Vooral de manier waarop zijn ploeg de twee doelpunten tegen kreeg, zorgt voor veel irritatie bij Nagelsmann. Eerder dit seizoen ging het Der Rekordmeister al mis in de DFB Pokal (5-0 verlies tegen Borussia Mönchengladbach) en in de Bundesliga tegen Eintracht Frankfurt (2-1 verlies). "Maar dit is de eerste keer dat ik écht boos ben geworden", zo laat Nagelsmann op de persconferentie na de nederlaag tegen Augsburg weten.

De Bayern-defensie zag er - niet voor het eerst dit seizoen - niet goed uit. "Twee dagen geleden hebben we het gehad over de manier waarop we tegendoelpunten om de oren krijgen. Maar we maken nu gewoon dezelfde fouten weer! De tegenstander had geen geniale momenten, maar scoort toch twee keer. Wanneer we vooruit willen voetballen, moet het achterin een stuk stabieler", aldus Nagelsmann.

De Bayern-trainer verschuilt zich niet achter de afwezigheid van Joshua Kimmich, die wederom in quarantaine zit. De verdediger annex middenvelder wil zich niet laten vaccineren. "Het is te gemakkelijk om het ontbreken van Kimmich als excuus te gebruiken. Hij had zich net zo goed kunnen blesseren op de laatste training. Dat moeten we op kunnen vangen", zo sluit Nagelsmann af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws