Werder-coach dient ontslag in na beschuldigingen gebruik vals vaccinatiebewijs

Werder-coach dient ontslag in na beschuldigingen gebruik vals vaccinatiebewijs

20-11-2021 10:53 Laatste update: 11:03
184

Markus Anfang, de trainer van Werder Bremen, heeft zijn ontslag ingediend bij de clubleiding. De oefenmeester wordt ervan verdacht een vals vaccinatiebewijs gebruikt te hebben. De Duitse autoriteiten hebben een onderzoek naar hem ingesteld.

"Vanwege de extreem stressvolle situatie voor de club, het team, mijn familie en voor mezelf, heb ik besloten om mijn baan als hoofdtrainer van Werder Bremen met onmiddelijke ingang te beëindigen", zo laat Anfang in een officieel statement op de clubwebsite weten. "Ik heb de verantwoordelijke personen gevraagd om mijn contract per direct te beëindigen. Dit verzoek is ingewilligd. Ik wens Werder veel succes vandaag (zaterdag, red.) tegen Schalke 04 en veel succes in de toekomst."

Vrijdag ontkende Anfang is alle toonaarden dat hij gebruik zou hebben gemaakt van een vals vaccinatiebewijs. De oefenmeester stelde dat hij zijn twee vaccinaties 'gewoon' ontvangen heeft. Toch stapt hij nu op als Werder-trainer.

Frank Baumann, algemeen directeur bij Werder, begrijpt en steunt de beslissing van Anfang. Ook assisten Florian Junge stapt op. "Met hun stap nemen Markus en Florian hun verantwoordelijkheid en helpen ze een einde te maken aan de onrust die de afgelopen dagen rondom de club en het team is ontstaan. We respecteren de beslissing en gaan op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer", zo geeft Baumann aan.

Tegen Schalke neemt assistent-trainer Danjiel Zenkovic de honneurs waar. O19-trainer Christian Brand zal hem assisteren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie