'Dreun voor Agüero: Barça-spits moet definitief punt zetten achter loopbaan'

'Dreun voor Agüero: Barça-spits moet definitief punt zetten achter loopbaan'

20-11-2021 17:26
33

Sergio Agüero moet noodgedwongen een punt achter zijn carrière zetten. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Spaanse journalist Gerard Romero. De Argentijnse spits kan door zijn hartproblemen niet meer terugkeren bij FC Barcelona.

Catalunya Radio meldde vorige week dat bij onderzoek een ernstige hartaandoening is geconstateerd, maar dat werd door Agüero nog enigszins tegengesproken in een korte reactie. 'Naar aanleiding van alle geruchten laat ik weten dat ik de aanwijzingen van de artsen van de club opvolg, ik tests en behandelingen doe en we over negentig dagen mijn vooruitgang bekijken. Ik blijf altijd positief', liet hij weten. Volgens Romero is het echter foute boel: de 33-jarige spits heeft voor volgende week een persconferentie belegd om zijn afscheid aan te kondigen.

Tijdens het La Liga-duel met Alavés, eind oktober, ging Agüero uit het niets op de grond zitten. Hij klaagde over duizeligheid, ademhalingsproblemen en pijn op de borst. De Argentijn werd volgens protocol naar het ziekenhuis in Barcelona gebracht en daar bleek dat de klachten werden veroorzaakt door hartritmestoornissen.

Barcelona maakte vervolgens bekend dat Agüero zeker drie maanden niet in actie zou komen. Nu lijkt het erop dat hij helemaal niet meer terugkeert, al is dat nog niet bevestigd. Barcelona nam Agüero afgelopen zomer transfervrij over van Manchester City.