Ten Hag geeft duidelijk signaal af bij Ajax: 'Was gewoon dik vet onder de grens'

Ten Hag geeft duidelijk signaal af bij Ajax: 'Was gewoon dik vet onder de grens'

Gepubliceerd: zondag 21 november 2021 om 16:44zo 21-11-2021 om 16:44

Erik ten Hag vindt dat de optredens van Ajax tegen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles 'dik vet onder de grens' waren. De coach ziet dat er in aanvallend opzicht een aantal zaken niet goed gingen bij zijn ploeg. Ten Hag vertelt ook over Sebastién Haller, die relatief moeilijk scoort tegen kleinere ploegen.

Voor de interlandbreak speelde een matig Ajax doelpuntloos gelijk tegen Heracles en Go Ahead. Voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk krijgt Ten Hag de vraag wat er anders moet bij zijn ploeg. "Met name de beweging in het laatste gedeelte van het veld", antwoordt hij bij ESPN. "Het was gewoon dik vet onder de grens, wat we in aanvallen opzicht in het laatste deel van het veld deden. Daar hebben we de ploeg ook mee geconfronteerd. We hebben er en aantal trainingen aan besteed."

Hoe kun je trainen op het doorbreken van een defensieve muur? "Daar hebben we een aantal vormen voor", stelt Ten Hag. "Je kunt de aanvallers tegen de verdedigers laten spelen. Daar hebben we met name op gehamerd en gecoacht. We hebben getraind op de regels en principes die we moeten hanteren."

Het valt ook op dat Sebastién Haller moeilijker scoort tegen mindere ploegen dan in topwedstrijden. Ten Hag heeft daar een verklaring voor. "Voor hem is dat ook moeilijker. Hij moet vaak de opofferingsloopactie maken, zodat anderen kunnen scoren. De tegenstanders staan daar namelijk met zóveel mensen... Haller moet dan vaak naar de eerste paal gaan, waar het druk is. Hij neemt dan wel tegenstanders mee, waardoor er daarachter ruimte komt. Die ruimtes moeten dan wel belopen worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws