Ajax scoort vijf keer tegen kansloos RKC en meldt zich weer naast PSV

21-11-2021 18:34
103

Ajax staat weer naast PSV aan kop in de Eredivisie. De uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk was zondag geen enkel probleem voor de ploeg van Erik ten Hag: 0-5.

Met de weer fitte Steven Berghuis terug in de basis, ging Ajax op zoek naar eerherstel na de twee doelpuntloze remises tegen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles. Na zeventien minuten was het voor het eerst raak: na goed doorzetten van Daley Blind kwam de bal voor de linkervoet van Dusan Tadic, die Sébastien Haller bereikte: 0-1. Het was de eerste competitiegoal voor Ajax sinds de 5-0 van Tadic tegen PSV op 24 oktober.

Aan de andere kant kreeg ook RKC een grote kans: Remko Pasveer hield Michiel Kramer met een knappe redding van scoren af. Het was meteen de laatste keer dat RKC in scoringspositie kwam, want Ajax schakelde een tandje bij en liep voor rust uit naar een 0-2 voorsprong door een intikker van Berghuis.

Antony, de beste man aan Ajax-zijde, leek al snel in de tweede helft voor de derde treffer te zorgen, maar de ontketende Braziliaan werd teruggefloten vanwege buitenspel. Even later was het alsnog raak voor Ajax: Berghuis maakte zijn tweede goal van de wedstrijd door attent te reageren op een rebound.

In de slotfase vielen nog twee goals: Jurriën Timber scoorde voor de tweede keer dit seizoen en op aangeven van invaller David Neres liet Haller, net als Berghuis, zijn tweede goal van de wedstrijd aantekenen. Door de overwinning heeft Ajax weer evenveel punten als PSV. Het doelsaldo van de Amsterdammers is wel veel beter. Feyenoord volgt op twee punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Woensdag speelt Ajax de Champions League-wedstrijd tegen Besiktas.