Ajax heeft een nieuwe kaskraker in huis: 'Voor een miljoen of veertig verkocht'

Ajax heeft een nieuwe kaskraker in huis: 'Voor een miljoen of veertig verkocht'

04-12-2021 14:22
186

In Brazilië kijkt men niet gek op van de vliegensvlugge ontwikkeling van Antony, die een plaag is voor de verdedigers uit de Eredivisie. Danilo Lavieri van het Braziliaanse UOL Esporte volgt de Ajax-aanvaller op de voet. Hij denkt dat Antony in de zomer niet meer te behouden is voor Ajax.

Ajax kocht Antony voor een vast bedrag van 15,75 miljoen euro van São Paulo. Hij laat in Amsterdam wekelijks zien waarom hij in de basis hoort en ook in de Champions League hebben zijn tegenstanders de handen vol aan hem. "In Brazilië is men niet verrast over de ontwikkeling van Antony. Hij was hier al een hele goede speler, maar hij moest nog wel aan het een en ander werken. Zoals we al hadden verwacht heeft hij zich goed ontwikkeld", zegt Lavieri tegen VoetbalPrimeur.

Antony heeft landgenoot David Neres uit de basis gedreven. "David Neres is een hele goede speler, maar Antony laat op het moment meer zien en is in mijn ogen iets completer. Ik denk dat ze allebei evenveel potentie hebben, maar Antony brengt nu meer."

Toekomst
Veel topclubs hebben het vizier gericht op Antony, die bij Ajax nog een contract tot 2025 heeft. Lavieri vraagt zich af of de club in staat is om hem te behouden. "Ik denk dat Ajax Antony in juni voor veel geld zal verkopen. Ik weet dat hij in de belangstelling van veel topclubs uit Europa staat. Nee, hij is niet 'the next big thing' zoals Neymar, Ronaldinho of Ronaldo, maar hij is wel heel goed. Ik denk dat hij voor veertig miljoen euro verkocht wordt door Ajax."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie