Geruchtenmolen in Spanje draait op volle toeren: Ajax wil Luuk de Jong

Geruchtenmolen in Spanje draait op volle toeren: Ajax wil Luuk de Jong

Gepubliceerd: dinsdag 23 november 2021 om 12:51di 23-11-2021 om 12:51

Luuk de Jong kan zijn uitzichtloze situatie bij FC Barcelona verruilen voor een nieuwe kans bij Ajax. Dat gerucht brengt La Razón dinsdag de wereld in. De Spaanse krant schrijft dat de Amsterdammers serieuze interesse hebben.

Nu Barcelona en trainer Xavi niet met De Jong verder willen en Sevilla ook niet van plan is om de verhuurde spits terug te nemen, moet er een andere oplossing komen voor de targetman. Ajax zou dat probleem wel op willen lossen, zo schrijft La Razón. Een bedrag van twee miljoen euro zou genoeg zijn om het resterende deel van de huurperiode van De Jong, die tot het einde van het huidige seizoen loopt, over te nemen.

Geïnteresseerde clubs die ook nog eens akkoord gaan met een verplichte optie tot koop van acht miljoen euro hebben een streepje voor bij Sevilla. Of Ajax daar mee akkoord wil gaan is volgens de krant 'niet duidelijk', die ook niet uitsluit dat het nieuws alleen maar uitgelekt is om PSV aan het denken te zetten. De Jong vierde al successen in Eindhoven en zou vanwege de 'interesse' van Ajax wellicht actie willen ondernemen om de verloren zoon terug te halen.

Afgelopen week opperde Pierre van Hooijdonk nog dat de spits uit de Achterhoek een interessante optie zou zijn voor de regerend landskampioen. Hij stelt dat trainer Erik ten Hag geen alternatief voor Sébastien Haller heeft die oorlog kan maken in de zestien en dat De Jong in aanmerking zou komen voor die rol.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws