Advocaat houdt het na zes interlands voor gezien als bondscoach van Irak

Advocaat houdt het na zes interlands voor gezien als bondscoach van Irak

Gepubliceerd: dinsdag 23 november 2021 om 19:30di 23-11-2021 om 19:30

Laatste update: dinsdag 23 november 2021 om 20:30di 23-11-2021 om 20:30

Dick Advocaat is niet langer bondscoach van Irak. De 74-jarige Hagenaar houdt het na zes interlands voor gezien bij het Aziatische land, dat er slecht voor staat in de WK-kwalificatiecyclus.

Irak verloor vorige week kansloos van Zuid-Korea (0-3), waardoor de druk op Advocaat nog groter werd. Teken aan de wand was het vernietigende interview van de gelauwerde international Justin Meram, die niet meer voor zijn land wilde uitkomen zolang Advocaat de bondscoach was. "Advocaat en zijn staf denken dat ze groter zijn dan Irak", zei hij.

Irak staat vijfde in de kwalificatiepoule met nul zeges, vier remises en twee nederlagen. Alleen de nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, de nummer drie speelt play-offs. Die derde plek is nu in handen van de Verenigde Arabische Emiraten, de ploeg van Bert van Marwijk. Irak heeft twee punten minder met nog vier wedstrijden te spelen.

Advocaat werd in Irak bijgestaan door zijn trouwe adjudanten Cor Pot en Zeljko Petrovic. Ook Pot stapt op, Petrovic blijft voorlopig aan als interim-bondscoach. Advocaat was drie maanden werkzaam bij Irak. Volgens de NOS probeert het land hem nog over te halen, maar 'de kans dat hij blijft lijkt nul'. Irak begint volgende week aan de Arab Cup in Qatar, een voorproefje voor het WK.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Irak Breaking News

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws