Advocaat adviseert Irak over opvolger: 'Aan hem zouden ze een goede hebben'

Advocaat adviseert Irak over opvolger: 'Aan hem zouden ze een goede hebben'

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 07:39wo 24-11-2021 om 07:39

Dick Advocaat is na drie maanden vertrokken als bondscoach van Irak, zo werd dinsdagavond bekend. Of het ook zijn laatste klus was, laat de 74-jarige Hagenaar in het midden.

"Als je geen perspectief meer ziet, moet je je conclusies trekken", reageert Advocaat tegenover Voetbal International. "Daarbij liepen de verwachtingen niet parallel aan de mogelijkheden. Irak zit in een overgangsfase, er moeten jongere spelers bij komen, alleen duurt zo'n proces lang. Wij moeten presteren op de korte termijn."

Advocaat wist in zes interlands niet te winnen met Irak. "In principe hebben we best aardige resultaten geboekt, zoals gelijke spelen in en tegen Zuid-Korea en de Verenigde Arabische Emiraten", zegt hij, "maar we scoren moeilijk en hebben daardoor nog niet gewonnen. In principe kunnen we nog steeds derde worden en ons daarmee plaatsen voor de play-offs om een WK-ticket. Ik hoop dat mijn opvolger dat voor elkaar krijgt."

Irak begint komend weekend aan de Arab Nations Cup, een voorproefje van het WK in Qatar. De kans bestaat dat adjudant Zeljko Petrovic de honneurs waarneemt. Advocaat: "Ik hoop voor Petrovic dat hij het kan doen, aan hem zouden ze een goede hebben."

Het is de vraag of Advocaat nog elders aan de slag gaat. "Als ik een ding heb geleerd, is dat ik niet meer moet zeggen dat ik stop. Dat doe ik dus ook niet. We zien het wel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Irak

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws