Sneijder: 'Zo'n goed duel hebben we denk ik nog nooit gezien van Ajax in historie'

Sneijder: 'Zo'n goed duel hebben we denk ik nog nooit gezien van Ajax in historie'

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 11:14wo 24-11-2021 om 11:14

Wesley Sneijder durft niet te zeggen hoe ver Ajax kan komen in de Champions League dit jaar. De recordinternational ziet dat de Amsterdammers genoeg kwaliteit hebben, maar vindt dat men niet te hard van stapel moet lopen.

Bij ESPN krijgt Sneijder de vraag hoe ver Ajax kan reiken in de Champions League. "Dat is lastig om te zeggen", antwoordt de oud-middenvelder. "In de knock-outfase tref je straks andere tegenstanders. Dan gaat het echt om die twee wedstrijden. Ze hebben zeker de kwaliteit om ver te komen, maar je moet ook een beetje geluk hebben met de loting natuurlijk. Als je nu meteen een grote tegenstander treft, kan het ook zomaar afgelopen zijn."

"Je moet dus heel voorzichtig zijn met dat soort uitspraken", gaat Sneijder verder. "Natuurlijk hopen we als Nederlanders allemaal dat Ajax zo ver mogelijk komt en misschien wel wint. Je moet alleen wel realistisch blijven: er zijn heel veel andere goede clubs."

Sneijder vindt dat iedereen niet te hard van stapel moet lopen. "Natuurlijk heeft Ajax de kwaliteit om ver te komen, ze speelden al fantastische wedstrijden. Dortmund-thuis was fenomenaal, zo'n goede wedstrijd hebben we denk ik nog nooit gezien van Ajax in de historie. Daarin klopte alles. Twee weken later zag je alleen dat ze toch wat slordig werden. Dat wordt afgestraft tegen een topploeg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws